maandag 28 februari 2011

Kipfilet in Chinese bonensaus

Jaaaaaá, het is weer dinsdag! Ik kook elke dinsdag en deze week word het een recept van Albert Heijn: Kipfilet in Chinese bonensaus.




het recept:

Ingrediënten
1 pakje mihoen (250 g)
3 el olie
300 g kipfilet, in reepjes
1 ui, in ringen
1 pakje woksaus black bean garlic (200 ml)
1 Chinese kool, in reepjes
2 el pinda's ongezouten, grof gehakt
1 rode peper, in reepjes

Bereiden

1. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit ondertussen de olie in een wok.
3. Bestrooi de kip met peper en zout en roerbak in 3 min. goudbruin en gaar.
4. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.
5. Voeg de woksaus toe. Schep de kool erbij en laat iets slinken.
6. Voeg de mihoen toe en verwarm het mengsel, maar zorg dat de kool knapperig blijft.
7. Verdeel over 4 kommen en bestrooi met de pinda's en de rode peper.

Tip

Laat de rode peper weg als er kinderen mee-eten.

Geen opmerkingen: